Opleidingen en cursussen

Socialisatieopleiding

 • Opleiding bedoeld voor uw puppy om de hond en u zo goed mogelijk te begeleiden door diverse socialisatieperiodes. (Eerste en secundaire socialisatie fase zijn enorm belangrijk)
 • Geschikt voor iedereen met een puppy vanaf 8 weken.
 • Tijdens deze opleiding kan het voorkomen dat tijdens het loslopen van de puppy`s we de groepen kort samenvoegen zodat de pup goed kan wennen aan andere soortgenoten. Daarna zal de les weer in de groep van vier verder gaan.

Basis opleiding Gedrag & Gehoorzaamheid

 • Opleiding bedoeld om u en uw hond een gedegen basis mee te geven. Wat de honden speels al in de Socialisatieopleiding hebben meegekregen gaan we hier nog meer uitbouwen, waarbij we het gedrag tevens gaan “Shapen” zodat de hond sneller, strakker en met meer plezier uw commando`s gaat opvolgen.
 • Geschikt voor iedereen die een hond heeft aangeschaft waarbij de socialisatieperiode al verstreken is (17 weken). Of de hond nu wel of nog nooit eerder een cursus heeft gedaan is niet belangrijk. Wij leren u en uw hond stapsgewijs de dingen. Omdat wij onze groepen met zorg samenstellen is dit geen enkel probleem.

Gevorderde opleiding Gedrag & Gehoorzaamheid

 • Opleiding bedoeld voor mensen die het leuk blijven vinden om met de hond te blijven trainen. En uiteraard blijven we aandacht besteden aan de basis commando`s, maar we gaan de oefeningen ook veel uitdagender maken. Zo zijn er veel oefeningen waarbij de hond niet aangelijnd hoeft te zijn en we leren u alledaagse gevaren die actueel zijn in de samenleving makkelijk te voorkomen. (denk aan gebakken spons of hondenontvoeringen bijvoorbeeld).
 • Geschikt voor mensen die minimaal de Basis opleiding Gedrag en Gehoorzaamheid hebben gevolgd. Mensen die het leuk vinden om nieuwe niet alledaagse oefeningen te proberen.

Sport & Spel

 • Voor zowel hond als baasje is het belangrijk om lekker te ontspannen door middel van inspanning. Kent u dat voldane gevoel na een heerlijke wandeling of een sportactiviteit. Uw hond wil dit ook graag en ook samen spelen versterkt de band tussen u beiden. Maar ook spelactiviteiten waar geen fysieke inspanning bij komt kijken, maar waarbij de hond juist mentaal uitgedaagd wordt bieden wij aan. Want dit is immers net zo belangrijk!

Hoopers 

 • Hoopers is de nieuwe hondensport in Nederland, overgekomen uit Amerika, daar is het in basisbeginsel ontwikkeld voor honden, die nog niet mee kunnen doen aan agility (behendigheid) omdat ze daar bijv. nog te jong voor zijn. Deze sport is ook uitermate geschikt voor honden die de fysieke belasting niet meer aan kunnen. In Duitsland en Zwitserland wordt deze sport al heel erg veel beoefend, maar in Nederland is het nu de hondensport in opkomst!

  Doel van Hoopers is je hond een parcours te laten afleggen, waarbij je als geleider van afstand je hond door het parcours moet zien sturen, waarbij de hond met zo min mogelijk fouten de vaste toestel onderdelen trotseert.

BrainTrainers

 • Honden zijn ontzettend slim en moeten minimaal zo goed mentaal als fysiek uitgedaagd worden. Daarom verzorgen wij BrainTrainers. U en uw hond gaan samen met de instructeur leuke denkspelletjes doen. Dit kan van alles zijn; we verklappen nog niet te veel, maar denk bijv. aan het meest klassieke voorbeeld misschien wel, balletje, balletje (drie bekers onder welke beker ligt het snoepje of de bal). We gebruiken diverse varianten en indien u een favoriet onderdeel heeft kunt u desbetreffende BrainTrainer ook via ons Gedragscentrum aanschaffen.